Cavsit riehaantuivat siirtorajan lopussa- "puolet" joukkueen pelaajista vaihtoi seuraa!

09.02.2018

Thomas menee Fryen kanssa Lakerssiin, Wade Heattiin (palasi kotiinsa), Shumpert Kingseihin, Crowder ja Rose Jazziin. Cavsit saivat pitää Netsin ensi kesän ykkösvuoron varauksen (tärkeä tulevaisuuden palanen), tosin he menettivät omansa. He saivat Lakerssista Clarksonin ja Nance Jr.:n, Sacramentosta he saivat George Hillin ja Utahista Rodney Hoodin. Jotakin Cleven oli tehtävä, mutta kukaan ei uskonut näin massiivisiin siirtoihin. Käyn blogissani läpi, vahvistuiko Cleveland ja minkälaiselta kauden loppu, sekä Jamesin jälkeinen aika näyttää faneille.

Vaihdot näyttävät yllätävän hyvältä omiin silmiini ja kriisissä ollut joukkue voi saada "uuden alun", en sen silti usko riittävän mestaruuteen asti. Joukkue varmasti parantaa ja jos he saavat flown päälle on heitä vaikea pysäyttää. Idän taisteluun tuli kivasti uutta vipinää. Boston ja Raptors voivat joutua taipumaan pleijareissa, jos James saa joukkueen pelaamaan äärirajoillaan, ja se vaatii LeBronilta jälleen uusia urotekoja. 

Cavsit petasivat myös Jamesin jälkeistä aikaa kiinnittämällä Lakerssin lupaavat pelaajat. Varsinkin Larry Nance Jr. tuo mieleeni Blake Griffinin, ja jos Nance Jr. saisi vielä lisää rangea heittoihinsa, niin hänestä tulisi todella todella kova luu NBA:hin. Hän on jo nyt todella atleettinen ja tekee highlight-donkkeja melkein joka ilta. Clarksson on myös todella kova pelaaja, kunhan sille päälle "päättää mennä" ja tehdä matsissa koreja liukuhihnatahdilla miltä etäisyydeltä tahansa. Hänen pelinsä ovat todella ailahtelevia ja hyvän päivän jälkeen häntä ei välttämättä näe edes kentällä seuraavassa pelissä. Hän tarvitsee suorituksiinsa tasaisuutta.

Rodney Hood on hyvä kakkospaikan pelaaja, joka avaa Jamesille uusia mahdollisuuksia, koska Hood on hyvä heittäjä. Hän tulee olemaan yksi ratkaisevista pelaajista tätä kautta ajatellen ja miten Cleve pärjää. Hän ei yksinkertaisesti saa epäonnistua heitoissaan tärkeissä paikoissa, koska James ei ole kaikkivoipa. George Hill tuo takakentälle tilaa Jamesille, koska hänen ei itse tarvitse olla pallossa niin paljoa. Hän osaa myös heittää ja puolustaa. Voi olla, että George Hill on kaupan yllättävin osa, ja hänestä voi olla keväällä todellista hyötyä joukkueelle.

Yhteenvetona voisin sanoa, että Cavsit saivat paremman joukkueen (voisi sanoa, että heitä ei viime pelien perusteella joukkueeksi voisi edes sanoa), ennen kaikkea heittovoimaa lisää, sekä uusia tuulia joukkueeseen, ja laajemman rosterin laadullisesti. Jos peli alkaa rullaamaan ja joukkue löytää yhteisen sävelen, niin idässä heitä ei pysäytä kukaan. Ja jos maailmassa on yksi ihminen, joka voisi estää GSW:n mestaruuden, niin se on tällä hetkelläkin LeBron James. Hän voi tehdä mahdottomasta totta. Toki on mahdollista, että Cavsit eivät saa peliään minkäänlaiseen kuosiin ja he jatkavat tarpomista. Itse en tähän usko. Varokaa Cavalierssien uutta tulemista!

PS. yksi omista lempparipelaajistani Isaiah Thomas on karseassa tilanteessa. Hän on sanonut, että haluaa Lakerssissä aloituspaikan, tai että hänet ostetaan ulos joukkueesta. Lakers ei ole varmasti luovuttamassa Lonzon paikkaa Thomasille... Toivon, että Thomas laskisi hiukan egonsa tasoa, ihan vain siksi, että hän ei pelaisi Kiinassa ensi vuonna. Se olisi surullista. Uskon ja toivon, että Thomas pääsee entiseen kuntoon ja löytää NBA:ssa paikkansa. Hän on liian hieno urheilija vain parin kauden ihmeeksi.

Pitää vielä mainita loppuun Blake Griffin ja DETROIT!!!! Drummond ja Griffin vastassa on kenelle vain NBA:n etukentälle haasteellista. Upeaa seurattavaa tämä loppukausi, harmi vain Oklahoman hiljaisuus siirtomarkkinoiden kuumilla hetkillä. Bullsilla kaupat menivät ok ja Laurin tulevaisuus aloittavana PF:nä näyttää olevan tulevien kausien trendi. Mahtavaa.


Teksti Antti Tuokko

lähteet: ESPN.com ja NBA.com