Bulls haastaa Milwaukeen tänään- otteluennakko

28.01.2018

Moikka lukijat. Tänään tulee niin upea ottelu NBA:ssa, että sitä ei kannata missata mistään hinnasta! Ruutu+ tai NBALeaguePass näyttävät klo 22.30 alkaen, kun Bulls haastaa kuherruskuukautta uuden valmentajansa kanssa viettävän Milwaukee Bucksin!

 Bucks erotti päävalmentaja Jason Kiddin kuluvalla viikolla ja joukkueen tähtipelaaja Greek Freak ei ollut haastatteluiden mukaan iloinen asiasta. Tämän Giannis "Greek Freak" Antetokounmpo näytti seuraavassa pelissä, pelaten hullusti ja vieden Milwaukeen selvään voittoon Netsistä (Greek Freak hurjasteli 32minuutissa 41 pistettä, otti 13 levypalloa, syötti 7 kertaa, blokkasi kaksi kertaa sekä vei vastustajalta pallon kahdesti, heittäen myös kolmeen pisteen heittonsa 3/3. Täydellinen peli vihaiselta tähdeltä).

 Uusi valmentaja Milwaukeen joukkueessa on entinen apulaisvalmentaja Joe Prunty. Hän omaa vahvan taustan NBA-kuvioista ollen mukana lähinnä apulaiskoutsina jo noin 20 vuotta. Hän valmentaa alustavasti kauden loppuun Milwaukeessa päävalmentajana. Hänellä on nyt todellinen näytönpaikka yhdessä lupaavimmista tiimeistä koko liigassa. Aika näyttää miten Prunty pärjää, mutta alku ei olisi voinut olla parempi ja uskon heidän vireensä kestävän ainakin pari viikkoa. Sitten vasta mitataan, mistä puusta Prunty on oikein veistetty. Potentiaalia on, mutta kysymys kuuluukin, että napsahtaako palaset kohdalleen tarpeeksi nopeassa ajassa, vai jääkö Bucksin peli junnaamaan paikoilleen?

Bulls kohtaa siis kuherruskuukautta elävän Milwaukeen ja heiltä puuttuu vielä heidän yksi kulmakivistä, Kris Dunn. Bulls ei ole pelannut niin hyvin, kun Dunn on ollut sivussa. Heiltä puuttuu pelistä yllätyksellisyyttä, jota Dunn ratkaisuillaan Bullsin peliin tuo. Grant ei pysty täyttämään näitä saappaita kuin vain välillä ja sekin vaatii häneltä venymistä äärirajoille. 

Odotan siis erittäin vaikeaa peliä Bullsille, ja jos heillä ei ole hyvää heittopäivää, niin Bucks vie pelin helposti. Mirotic pelannee paljon, koska treidiraja on alle kahden viikon päässä. Hänen pitää näyttää arvonsa, jotta Bulls saisi hänestä mahdollisimman hyvän korvauksen. Myös Markkasen pitää olla todella kovassa tikissä ja rohkealla pelipäällä, jotta Bulls voisi edes haaveilla voitosta. Joukkueen tähti Zach LaVine on suurennuslasin alla. Hän pelasi joukkueen viimeisessä pelissä Lakerssia vastaan todella huonosti ja upotti pelitilanneheittonsa vain 3/17. Normaalia pitkän loukkaantumisen jälkeen, että takapakkeja tulee. Chicagolla on myös kolmen tappion putki. Se on vaikuttanut todella paljon joukkueen pieniin mahdollisuuksiin päästä pleijareihin. Tämä "playoff-paikan menetys" taas voi tuoda tiettyä paineettomuutta joukkueen pelaamiseen ja se voi johtaa yllätysvoittoon Buckseista. 

Yhteenvetona illan pelistä voin siis todeta, että Bullsilla on pieni sauma yllättää, mutta Milwaukee lähtee otteluun isona ennakkosuosikkina ja uskon heidän vievän pelin. Itse seuraan mielenkiinnolla, jatkaako Greek Freak kolmosten heittämistä (hyvällä prosentilla) ja täten tuo peliinsä kesken kauden uuden elementin, joka tekee hänestä entistä vaikeamman pysäyttää (siis mahdottoman).

Vielä loppuun hehkutukset! Lauri teki koko NBA:n historiassa nopeiten 100 onnistunutta kolmosta. Hänellä meni tähän 41 peliä, huimaa. Hänet valittiin täysin oikeutetusti myös NBA:n All-Star viikonloppuun Rising Stars-peliin, jossa kohtaavat USA:n maksimissaan toista kautta NBA:ssa pelaavat tähdet ja muun maailman vastaavat tähdet. Lauri vs. Dunn! Upeaa!!! 

Uusin blogini viivästyy, koska en saa kokonaisuutta oikein kasaan. Asia koskee suomalaista urheilulehdistöä ja sen klikki-uutisointia. Tämä aihe peilaten NBA-liigan kautta on vaikea saada tiivistettyä silleen, että en täysin hauku kaikkia suomalaisia urheilutoimittajia (tai 99% heistä) ja heidän tapaansa kirjoittaa uutisia. Yritän kuitenkin ja julkaisen uuden blogini mahdollisimman pian. Tänään kuitenkin nautitaan huippukoripallosta ja toivotaan, että Lauri yltää taas uusiin urotekoihin!!!


Teksti Antti Tuokko

lähteet: NBA.com